сряда, юни 15, 2011

Байерн иска да вземе защитник на Челси



Германският колос Байерн Мюнхен е решен да привлече в състава си защитникът на английския Челси - Алекс, информира Би Би Си.
Тимът от Бундеслигата е насочил вниманието си към 28-годишния бранител, след като не успя да се договори с Манчестър Сити за Жером Боатенг.

Евентуално напускане на Алекс ще означава, че Бранислав Иванович, Джон Тери и Давид Луис ще останат единствените опитни централни защитници на лондончани.
"Сините" все още не са се раздвижили на трансферния пазар, след като през януари похарчиха 71 млн. паунда за Луис и нападателя Фернандо Торес.
От Челси засега отказват коментар по въпроса. След края на сезона във Висшата лига трима футболисти напуснаха тима от английската столица, за да се присъединят към Бундеслигата.
Това са Майкъл Мансиен, Джакопо Сала и Гьокхан Торе, които ще играят в отбора на Хамбургер Шпорт Ферайн.
Бившият спортен директор на Челси Франк Арнесен, който сега отговаря за трансферите именно в Хамбургер, вероятно е отговорникът за привличането на младия централен бранител на Челси Джефри Брума в германския тим, който подписа договор за две години.
В момента Челси е без мениджър, след като италианският специалист Карло Анчелоти бе освободен през май, след като "сините" приключиха сезона без трофей, което се случва за първи път от три години насам.
Алекс дойде на "Стамфорд Бридж" през 2004 година, но незабавно бе пратен под наем в ПСВ Айндховен, тъй като не бе записал достатъчно мачове за националния отбор на Бразилия, които да му дадат разрешително за работа в Англия.
Бранителят помогна на холандския отбор да спечели три титли на Ниската земя преди да се върне в Лондон през 2007 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар