вторник, юни 21, 2011

Фалкао е готов да последва Вилаш-Боаш в "Челси"





Голмайсторът на "Порто" Радамел Фалкао е на път да последва старши треньора си Андре Вилаш-Боаш в "Челси", пише сайтът goal.com. Мениджърът на колумбийския нападател Клаудио Мосио даде да се разбере, че клиентът му може да заиграе на "Стамфорд бридж".

"Ако новият треньор на "Челси" е Вилаш-Боаш, то е нормално най-близките му футболисти да го последват. В момента не ме е търсил никой от "Челси", въпреки че играчът би искал да замине в тази посока", каза Мосио.

Фалкао изигра отличен сезон и помогна на "Порто" да стане шампион. Колумбиецът отбеляза победния гол срещу "Брага" във финала за Лига Европа. Той подобри и рекорда за най-много попадения в един сезон в надпреварата, който се държеше от Юрген Клинсман, като се разписа 17 пъти.

Според Мосио нападателят на "Порто" би свикнал бързо с новата обстановка в Лондон. "Има много добри нападатели в "Челси" и затова Фалкао ще трябва да се бори за мястото си", добави той. Интерес са имали "Арсенал" и "Тотнъм", които обаче са били спрени от клаузата за откупуване на Фалкао, която е 30 млн. евро.

В момента футболистът се подготвя за участието си с националния отбор в Копа Америка. "Той е спокоен. Знае как стоят нещата във футбола. След такъв сезон, той е в устата на всички", каза Мосио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар