вторник, юни 21, 2011

Фалкао е готов да последва Вилаш-Боаш в "Челси"





Голмайсторът на "Порто" Радамел Фалкао е на път да последва старши треньора си Андре Вилаш-Боаш в "Челси", пише сайтът goal.com. Мениджърът на колумбийския нападател Клаудио Мосио даде да се разбере, че клиентът му може да заиграе на "Стамфорд бридж".

"Ако новият треньор на "Челси" е Вилаш-Боаш, то е нормално най-близките му футболисти да го последват. В момента не ме е търсил никой от "Челси", въпреки че играчът би искал да замине в тази посока", каза Мосио.

Фалкао изигра отличен сезон и помогна на "Порто" да стане шампион. Колумбиецът отбеляза победния гол срещу "Брага" във финала за Лига Европа. Той подобри и рекорда за най-много попадения в един сезон в надпреварата, който се държеше от Юрген Клинсман, като се разписа 17 пъти.

Според Мосио нападателят на "Порто" би свикнал бързо с новата обстановка в Лондон. "Има много добри нападатели в "Челси" и затова Фалкао ще трябва да се бори за мястото си", добави той. Интерес са имали "Арсенал" и "Тотнъм", които обаче са били спрени от клаузата за откупуване на Фалкао, която е 30 млн. евро.

В момента футболистът се подготвя за участието си с националния отбор в Копа Америка. "Той е спокоен. Знае как стоят нещата във футбола. След такъв сезон, той е в устата на всички", каза Мосио.

Вилаш Боаш официално напусна Порто, близо е до Челси






Андре Вилаш Боаш официално напусна треньорския пост в Порто. Това още повече засили слуховете, че специалистът ще поеме Челси.
Вилаш Боаш е подал оставката си по факса и е поискал прекратяване на договора му, което ще стане автоматично след заплащане на неустойка от 15 милиона евро. От Порто потвърдиха за раздялата с 33-годишния треньор.
Вилаш Боаш прикова вниманието към себе си след требъла с Порто през изминалия сезон. Очаква се годишната му заплата в Челси да бъде 5 милиона паунда.

понеделник, юни 20, 2011

Барса продава Вия на Челси, за да вземе Сеск




Ръководството на Барселона готви повече от изненадващ ход, за да успее да осъществи трансфера на юношата си Сеск Фабрегас от Арсенал обратно на „Ноу Камп”, съобщават медиите на Острова. Както е известно, „топчиите” не искат да се разделят с капитана, но според мнозина ще склонят да го продадат за около 40 милиона паунда. 


Именно за толкова пък Гуардиола ще предложи Вия на Челси, за да си осигури пари за трансфера на Фабрегас. Припомняме, че Вия дойде на „Ноу Камп” в началото на изминалия сезон от Валенсия за 34 милиона, но злите езици в Испания тръбят, че той, както и Ибрахимович преди него, не е съумял да се впише напълно в схемата на каталунците.

BBC: Челси назначава Вияш-Боаш





Наставникът на Порто Андре Вияш-Боаш ще поеме Челси от новия сезон, информира „BBC Sport”.
Малко по-рано през деня медиите в Англия и Португалия съобщиха, че английският клуб е готов да извади неустойката от 15 милиона евро, срещу която Боаш може да напусне Порто.
Сега, авторитетната британска медия потвърди, че специалистът почти сигурно ще наследи Карло Анчелоти, който бе уволнен през май.
Все още няма официално потвърждение нито от страна на Челси, нито от Порто.

неделя, юни 19, 2011

Торес: Не съжалявам, че дойдох в Челси, винаги ще помня феновете на Ливърпул




Нападателят на Челси Фернандо Торес призна, че иска възможно най-бързо да забрави отминалия сезон, който е бил най-лошия за него, откакто пристигна в Англия.
Испанецът премина от Ливърпул в Челси през януари за рекордна трансферна сума, но тотално разочарова с изявите си за „сините” от Лондон като вкара само един гол в 18 мача. Въпреки това обаче, Торес смята, че решението му да премине в Челси е било правилно.
„За мен миналия сезон бе най-лошия, откакто пристигнах в Англия. Контузията, която получих в края на Световното първенство, повлия на моето представяне и направи нещата по-сложни отколкото някога са били през моята кариера”, заяви Торес.
„12 гола в целия сезон са нищо за мен. Никога през сезона не играх на 100%, нито за Ливърпул, нито за Челси. Така че предпочитам да забравя това. Но не съжалявам, че подписах с Челси. Убеден съм, че когато машината на Челси е на пълни обороти ще бъде много трудно да ни бият”.
„Нямам проблеми с Дрогба. Честно казано, аз съм много свързан с Дидие. Той е сензационен футболист и нашето възможно съперничество е добро за Челси. Виждам много голове пред нас и това ще ни даде забележителен успех. Манчестър Юнайтед са шампионите, но според мен ние сме основният кандидат да им вземем титлата”.
„Винаги ще помня в сърцето си феновете на Ливърпул и невероятните моменти, които имах на „Анфийлд”. Сега обаче единственото което желая са победи с Челси”, допълни испанецът.

Барса жертва Вийя - предлага го на Челси и Ман Сити



Нападателят на Барселона Давид Вийя може да бъде предложен на английските Челсии Манчестър Сити, като сумата, която каталунците ще искат за световния шампион с Испания, е 45 милиона евро. Според "Мирър" Вийя може да се окаже жертва на лятната трансферна политика на Барселона. Трите основни цели на Пеп Гуардиола през това лято са Франсеск Фабрегас (Арсенал), Алексис Санчес (Удинезе) и Джузепе Роси (Виляреал), като общата цена на триото достига около 100 млн. евро. Наскоро обаче ръководството на каталунците обяви, че ще отдели само 45 милиона евро за селекция, като останалата сума трябва да дойде от евентуални продажби. Причината за свиването на бюджета са дълговете на Барса, които възлизат на почти 400 млн. евро.

Нюкасъл продължава да действа по селекцията - иска Даниел Стъридж



Aмбициозният тим на Нюкасъл Юнайтед ще продължи да бъде активен на трансферния прозорец.

Според британското издание "Нюз ъф дъ Уърлд", тимът обмисля възможността да привлече под наем за следващия сезон младия нападател на Челси Даниел Стъридж.

Последният игра под наем в Болтън през втората половина на миналия сезон и се представи изумително с екипа на "Тротърс".

Той обаче се завърна на "Стамфорд Бридж", но въпреки това бъдещето му все още не е ясно, тъй като не се знае, дали ще получи възможност да бъде титуляр.

Ръководството на "Свраките" от своя страна иска да намали сериозно средната възраст на тима и поради тази причина от клуба са се ориентирали към далеч по-млади и перспективни футболисти.

Отборът иначе вече привлече три нови попълнения в редиците си, в лицата на Йоан Кабайе от Лил, Демба Ба от Уест Хем и Силвен Марвийо от Рен.

Тепърва предстои да се види, дали "Джордитата" ще успеят да привлекат и Стъридж. Смята се, че от клуба са готови да предоставят на младока фланелката с номер 9, ако той акостира в тима.

Могат да отнемат точки на Челси заради Модрич





Настоятелните опити на Челси да привлече звездата на Тотнъм Лука Модрич могат да доведат до отнемане на точки от актива на тима от "Стамфорд Бридж" през новия сезон в Премиър лийг, твърдят английските медии. Това ще стане, ако бъде доказано, че от Челси са действали некоректно при преследването на Модрич. Както е известно, вчера самият хърватин обяви, че иска да напусне "Уайт Харт Лейн" и да премине в Челси, след което президентът на 'шпорите" Даниел Леви направи специално изявление, в което обвини "сините" в нелоялни действия. Според него от Тотнъм са изпратили на "Стамфорд Бридж" писмено предупреждение, че не желаят да продават звездата си и не искат той да бъде преследван от Челси. "Сините" обаче не са се съобразили с това, а дори направиха публично достояние офертата си за Модрич. 

Според "Мирър" Тотнъм ще отнесе случая до Премиър лийг, като е много вероятно при това положение Челси да получи поредно наказание за некоректно поведение при преследването на "чужди" футболисти. През 2005 година клубът вече бе глобен с 300 000 паунда и получи наказание от три точки заради опитите да отмъкне Ашли Коул от Арсенал - нещо, което в крайна сметка се случи. През 2009 година пък ФИФА наказа Челси заради трансфера на Гаел Какута. Тези случаи при всички положения ще бъдат взети предвид при евентуалното разглеждане на казуса "Модрич".

събота, юни 18, 2011

Президентът на Тотнъм се нахвърли върху Челси заради Модрич





Президентът наТотнъм Даниел Леви направи специално изявление по повод информациите, че звездата на тимаЛука Модрич ще премине в Челси. Самият хърватин призна, че иска да напусне "Уайт Харт Лейн", като намекна, че с удоволствие би преминал на "Стамфорд Бридж". Леви обаче категорично обяви, че няма да продаде Модрич и се нахвърли върху Челси заради това, че са направили публично достояние офертата си, въпреки че са получили в писмена форма позицията на ръководството на "шпорите". 

"Искам да съм напълно ясен - както казах и преди, никой от нашите ключови играчи няма да бъде продаден през това лято. Градим отбор за бъдещето, за да можем постоянно да играем на високо ниво. От решаващо значение за това е да запазим най-качествените си играчи. При цялото ми уважение към Лука Модрич, ние не сме готови да го продадем на каквато и да било цена- нито на Челси, нито на друг клуб. Ясно информирахме Челси в писмена форма за тази наша позиция. Те обаче решиха да игнорират всичко това и впоследствие обявиха публично офертата си. За да избегнем повече недоразумения, повтарям, че няма да преговаряме с нито един клуб за Лука. Считаме този въпрос за приключен", каза Леви.

Модрич си призна: Искам в Челси


Звездата на Тотнъм Лука Модрич призна, че би искал да напусне "шпорите" и да премине в по-голям клуб. Хърватинът, който е желан от Челси, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, намекна, че за него ще е най-добре да премине на "Стамфорд Бридж", тъй като предпочита да продължи да живее в Лондон. 

"Ако някой направи оферта, която да е приемлива както за мен, така и за клуба, тогава бих искал да напусна. Искам обаче да го направя като приятел. Наслаждавах се на времето, което прекарах в Тотнъм, но сега е подходящият момент да премина в друг клуб. Имам уговорка с президента. Когато подписах договора си, той обеща, че ако друг клуб поиска да ме привлече, офертата ще бъде разгледана. Няма обаче да моля за трансфер. Това би било неуважително. Надявам се, че ще се стигне до споразумение, което да е удовлетворително за всички. Челси е голям клуб с амбициозен собственик. Отборът разполага със страхотни играчи и има амбицията да се пребори за титлата и да спечели Шампионската лига. Искам да остана в Лондон. Аз и моето семейство сме много щастливи тук. Не искам да влизам в спор с никого в Тотнъм. Привържениците се отнасят много добре с мен, но това е футбола - играчите сменят клубовете си. Това се е случвало в Тотнъм и преди. Нормално е всеки играч да мечтае за по-голям клуб", каза Модрич. 

Челси започна официални преговори за Лукаку


Челси и Андерлехт преговарят за трансфера на нападателя Румелу Лукаку. Това признаха от ръководството на белгийския гранд. Лондончани проявяват сериозен интерес към 18-годишното дете-чудо вече от доставреме, но досега не бяха отправяли официална оферта за него.
„Наистина преговаряме с Челси. Същото обаче правим и с още няколко други клуба.  Все още сме много далеч от завършването на трансфера", заяви генералният мениджър на Андерлехт Херман ван Холсбеек.
„Сделката може да стане за половин час, а може да се проточи и до 31 август. Това е футболът", каза още шефът на брюкселския клуб.
Според английските медии, интерес към Лукаку има и от страна на Арсенал,  Манчестър Сити и Тотнъм.

петък, юни 17, 2011

Челси се включи в битката за Санчес




Лондонският гранд Челси се включи в борбата за подписа на чилийския напдател Алексис Санчес, информира "Дейли Мирър".
Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити вече се съревновават, кой ще привлече най-желания играч в Европа това лято.

Италианският клуб на Санчес Удинезе изглежда ще организира нещо като търг за футболиста си, като иска да достигне цена от 32 млн. паунда, след като в надпреварата се включиха още Барселона, Ювентус и Интер.

Новината, че Челси ще се включи в наддаването означава, че собственикът Роман Абрамович отново е готов да похарчи сериозна сума за трансфери след 74-те млн. паунда, които пръсна през януари.
22-годишният Алексис Санчес отбеляза 12 гола в Серия А през изминалия сезон, а точния му пас и хитринките, които използва в играта си карат специалистите да го сравняват с Кристиано Роналдо.
Говорителят на клуба от Удине Стефано Антонели заяви: "Има клубове, които са готови на всичко, за да го привлекат - Барселона, Сити, Юнайтед, два италиански отбора.
Всички тимове, з акоито говорим имат шанс да го привлекат, но точно в момента имам чувството, че той по-скоро ще заиграе извън Италия".

Абрамович предлага на Макелеле пост в Челси



Собственикът на английския гранд Челси Роман Абрамович ще предложи пост в клуба на бившия футболист на "Сините" Клод Макелеле, твърди френското издание "Екип".


38-годишният екс-национал на Франция вече сложи край на кариерата си, след като игра за последно в ПСЖ.

Според последни информации, има голяма вероятност той да стане директор по трансферите на "Стамфорд Бридж".

Смята се, че Макелеле първо иска да изслуша евентуална оферта от последния си клуб, преди да вземе решение какво да прави за в бъдеще.

Не се упоменава обаче, дали има изобщо предложение от парижкия клуб, но предстои това да стане ясно съвсем скоро.

След като Макелеле види, дали може да започне работа в ПСЖ, тогава ще реши какво да прави и кое предложение евентуално да приеме. Бившият национал на Франция игра в Челси в продължение на 5 години - от 2003 г. до 2008 г.

Той премина на "Стамфорд Бридж" от Реал Мадрид през 2003 година. Французинът напусна клуба през 2008 година, за да премине в ПСЖ, където игра до тази година.

четвъртък, юни 16, 2011

Тотнъм отхвърли първата оферта на Челси за Модрич



Тотнъм отхвърли първото предложение на Челси за 25-годишния хърватски плеймейкър Лука Модрич в размер на 22 млн. паунда, съобщиха британските медии.
Тотнъм отхвърли първото предложение на Челси за 25-годишния хърватски плеймейкър Лука Модрич в размер на 22 млн. паунда, съобщиха британските медии.
Модрич е трансферна цел и на двата клуба от Манчестър, носинитеса направили първата конкретна оферта и след отказа се очаква да предприемат нова стъпка, предлагайки по-крупна сума. Официалното предложение е направено снощи и ебило отхвърлено на момента от председателя на Тотнъм Даниел Леви, който е съгласен с мнението на мениджъра Хари Реднап, че най-добрите играчи трябва да се запазят, аМодрич енезаменим.Цената на хърватина може да достигне 30 млн. и сега с интерес се очаква реакцията на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Челси все още не са обявили името на новия мениджър, но са убедени, че Модрич ще стане важна част от плановете на който и да е специалист. Халфът на Тотнъм има контракт до 2016 г., получава по 40 000 паунда на седмица и се очаква Челси да се опитат да го изкушат с двойно по-високо възнаграждение. 

сряда, юни 15, 2011

Челси ще трябва да плати 44 милиона паунда, за да вземе Пасторе



Английският гранд Челси ще трябва да извади поне 44 милиона паунда, за да може да привлече в редиците си суперзвездата на италианския Палермо Хавиер Пасторе, твърди таблоидът "Сън".

Младият полузащитник направи силен сезон със сицилианския клуб и добрите му изяви на терена привлякоха вниманието на доста от водещите европейски клубове.

Очевидно обаче босът на Палермо Маурицио Дзампарини няма никакво намерение да продаде евтино една от своите големи звезди.

"Челси, Барселона и Реал Мадрид проявяват много сериозен интерес към Пасторе", коментира собственикът на сицилианския клуб.

"Мисля, че дори неговият агент вече е провел разговори с някои клубове за евентуален трансфер на Хавиер", добави босът на Палермо.

"В края на седмицата ще проведем среща и тогава може би ще има малко повече яснота около бъдещето на Пасторе", каза още той.

Аржентинецът премина в сегашния си клуб преди две години срещу скромната сума от 5 милиона паунда, но цената му се покачи наистина доста.

Освен Челси, Барса и Реал Мадрид, той е свързван с трансфер и в още няколко клуба, сред които Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

Байерн иска да вземе защитник на Челси



Германският колос Байерн Мюнхен е решен да привлече в състава си защитникът на английския Челси - Алекс, информира Би Би Си.
Тимът от Бундеслигата е насочил вниманието си към 28-годишния бранител, след като не успя да се договори с Манчестър Сити за Жером Боатенг.

Евентуално напускане на Алекс ще означава, че Бранислав Иванович, Джон Тери и Давид Луис ще останат единствените опитни централни защитници на лондончани.
"Сините" все още не са се раздвижили на трансферния пазар, след като през януари похарчиха 71 млн. паунда за Луис и нападателя Фернандо Торес.
От Челси засега отказват коментар по въпроса. След края на сезона във Висшата лига трима футболисти напуснаха тима от английската столица, за да се присъединят към Бундеслигата.
Това са Майкъл Мансиен, Джакопо Сала и Гьокхан Торе, които ще играят в отбора на Хамбургер Шпорт Ферайн.
Бившият спортен директор на Челси Франк Арнесен, който сега отговаря за трансферите именно в Хамбургер, вероятно е отговорникът за привличането на младия централен бранител на Челси Джефри Брума в германския тим, който подписа договор за две години.
В момента Челси е без мениджър, след като италианският специалист Карло Анчелоти бе освободен през май, след като "сините" приключиха сезона без трофей, което се случва за първи път от три години насам.
Алекс дойде на "Стамфорд Бридж" през 2004 година, но незабавно бе пратен под наем в ПСВ Айндховен, тъй като не бе записал достатъчно мачове за националния отбор на Бразилия, които да му дадат разрешително за работа в Англия.
Бранителят помогна на холандския отбор да спечели три титли на Ниската земя преди да се върне в Лондон през 2007 година.

Шансовете на Хидинк за Челси нараснаха, след като Йозенгер се оттегли


Гуус Хидинк е все по-близо до връщане в Челси. Британската преса пише, че шансовете на Хидинк да напусне поста си като селекционер на Турция и да поеме сините от Лондон се увеличават. 

Причина за това е, че президентът на турската футболна федерация Махмут Йозенгер обяви, че се оттегля, а именно той бе човекът, който назначи Хидинк за национален треньор. 

Йозенгер няма да се бори за нов мандат на предстоящите избори, а холандският наставник неведнъж е заявявал, че е в Турция именно заради Махмут Йозенгер.

вторник, юни 14, 2011

Хамбургер привлече Джефри Брума



Бранителят на лондонския Челси Джефри Брума ще играе под наем в немския Хамбургер през следващите два сезона.

За това призна неговият агент Весел Веезенберг, който даде да се разбере, че клиентът му ще има доста повече възможности за изява на "Нордбанк Арена".

Смята се, че в основата на привличането на младия холандец стои Франк Арнесен, който е бивш спортен директор на Челси и настоящ такъв на Хамбургер.

"За Джефри е важно да може да играе редовно", коментира Веезенберг, цитиран от "Скай Спортс".

"Трансферът в Хамбургер е много добра стъпка за него", добави импресариото на младия холандец.

"Избрахме стабилността. За двете години, които ще прекара в Хамбургер, клиентът ми ще може да се наложи в състава и да играе редовно", каза още той.

"Ако бе останал в Челси, щеше да му бъде трудно да се пребори за място в стартовите единадесет, но в Хамбургер ще има доста повече шансове да бъде редовно на терена. Мястото му съвсем естествено няма да е гарантирано, той ще трябва да се бори за него и да докаже, че е достоен да бъде титуляр", отбеляза агентът.

Брума е смятан за един от най-талантливите бранители в своята родина Холандия.

Челси позлатява Модрич, дава и Дрогба в замяна

Собственикът на Челси Роман Абрамович е готов да предложи заплата от 130 000 паунда седмично на звездата наТотнъм Лука Модрич. Хърватинът в момента прибира по 50 000 на "Уайт Харт Лейн", което означава, че увеличението за него ще бъде внушително. По-трудното за Абрамович обаче ще бъде да склони ръководството на Тотнъм да се раздели с един от най-важните си играчи. От Тотнъм вече обявиха, че няма да продават Модрич на никаква цена, поне през това лято. Собствениците на "шпорите" обаче не веднъж са обещавали подобни неща на феновете, но са правили точно обратното. Хърватският халф, който е оценяван на около 30 милиона паунда, е желан и от Манчестър Юнайтед. Наскоро обаче излязоха информации, че мениджърът на ТонъмХари Реднап има желание да привлече Дидие Дрогба. Именно от това смятат да се възползват "сините", включвайки в офертата си за Модрич нападателя от Кот д'Ивоар. 

понеделник, юни 13, 2011

Челси също поиска Джак Родуел





Английският вицешампион Челси се включи в битката за подписа на талантливия халф на Евертън Джак Родуел, пише в днешния си брой британското издание "Дейли Меил".

Младежкият национал на Англия е апетитна хапка за едни от най-силните клубове на Острова и към днешна дата се знае, че освен от Челси, той е желан и от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Тотнъм.

Собственикът на "Сините" Роман Абрамович иска да привлече на "Стамфорд Бридж" перспективния младок, тъй като смята, че той ще бъде доста добра перспектива за в бъдеще.

Целта пред лондончани е да вземат и халфа на Тотнъм Хотспър Лука Модрич, който е свързван и с трансфер на "Олд Трафорд".

Тепърва обаче предстои да се види, дали "Сините" ще успеят да се справят с конкуренцията за подписа на Родуел и дали от Евертън ще се съгласят да продадат един от най-добрите си футболисти.

Към момента е ясно, че "Карамелите" се нуждаят много спешно от свежи финансови средства, а евентуална продажба на младока ще бъде добра възможност за клуба да набави парите, които иска.

Родуел е оценяван на 25 милиона паунда, а тази сума ще дойде много добре на мърсисайдския клуб.